Pruimenweekend in Muiderslot

Geschreven door Beau de Lange wendels

Het eerste weekend van september 2020 is het Pruimenweekend op het Muiderslot. De pruimen, die bij de pruimenboomgaard achter het kasteel groeien, zijn dan lekker rijp. Goede reden om er een klein, corona-proof feestje van te maken, Kom langs en geniet van heerlijk pruimenhapjes en drankjes, doe mee aan een rondleiding of leer als een pro foto’s te maken van onze pruimenboomgaard. 

Markt 

Op de kleinschalige farmers’ market kun je duurzame en verse producten van boeren uit de buurt kopen. Ook zijn er proeverijen van pruimendrankjes op de markt, verzorgd door onze eigen kasteelkok. Wandel over de gezellige markt, zorg dat je een Muiderslot souvenirtje meeneemt en schrijf je ook in voor één van de activiteiten bij de infostand!

Rondleidingen 

Er zijn rondleidingen door de tuinen waar je makkelijk kunt aanhaken. En uiteraard zijn deze rondleidingen helemaal in pruimenthema. Er is ook een rondleiding rond het kasteel en over de vestingwerken, die je bijpraat over alles wat er vies en lelijk is aan het Muiderslot. Van mislukte verbouwingen en verloren belegeringen tot onsmakelijke eigenschappen van bewoners door de jaren heen…

Tuinsafari 

Bij de Tuinsafari waar je oude kleren en laarzen aan doet en op ontdekkingstocht over de oude vesting Muiderslot! Met een schepnet en een potje voor insecten en onder je arm ga je op onderzoek uit. Test je zintuigen en ontdek wat er allemaal te zien, te ruiken en te proeven is in de tuinen.

workshop 

Op zondag 6 september zijn er gratis instap workshops: foto’s maken met je telefoon! Willemien Kamps legt uit hoe je de tuinen van het Muiderslot, en met name de pruimenboomgaard, zo mooi op de foto kan zetten dat het net een profi camera lijkt

Voor meer informatie over de tijden en de leeftijden van de evenementen ga naar:  

www.muiderslot.nlOnze Ambassadeurs