Buitensporten klaar voor 'coronaproof' competitie

Geschreven door Rory de Meijer

Het einde van de zomervakantie betekent ook in coronatijd het begin van een nieuw seizoen voor amateursportclubs.

De KNVB ziet dat de meeste amateurclubs inmiddels goed voorbereid zijn voor het nieuwe seizoen.

Om het begin van de amateurcompetitie in goede banen te leiden, heeft de KNVB verschillende protocollen opgesteld om verantwoord te beginnen aan het seizoen. Hierin staat onder meer beschreven hoe clubs de verschillende stromen van toeschouwers onder controle kunnen houden. Daarbij moeten kleedkamers en douches groot genoeg zijn om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Sportkantines moeten voldoen aan het Protocol Heropening Horeca.

Voor spelers verandert er ook het een en ander. Zo moeten de teams gefaseerd het speelveld betreden en er geldt een dringend advies om doelpunten op 1,5 meter afstand te vieren. Ook mogen er na een wedstrijd geen handen geschud worden en de nabespreking mag niet in de kleedkamer plaatsvinden.


Onze Ambassadeurs