Ophef over aanvraag appartementencomplex rand natuurgebied bij Driftweg

Geschreven door Redactie

Inwoners uit Huizen en Naarden zijn een petitie gestart tegen de komst van een appartementencomplex op het grondgebied van Gooise Meren bij de Driftweg. De petitie is al meer dan 1.500 keer getekend.

Zaterdag 8 augustus is er ambtelijk overleg tussen de beide gemeenten en ook wil de wethouder van Huizen in gesprek met zijn college van Gooise Meren over de kwestie. “Aan de rand van het Goois Natuurreservaat ‘De Naarder Eng’ wordt mogelijk een 33-meter hoge torenflat gebouwd. Althans, deze vergunningsaanvraag is 28 juli in de Staatscourant bekend gemaakt”, laten buurtbewoners weten. “De beoogde locatie voor de torenflat is gelegen tussen het Goois Natuurreservaat en de Driftweg, vlakbij ´t Hooge Nest. Volgens de plannen komen er 10 woonlagen en 37 woningen in de flat. Hoewel de grond bij Gooise Meren hoort, zou het gebouw vooral een schaduw werpen over Huizer woningen.” 

Buurtbewoners uit Huizen en Naarden reageren dan ook geschokt op de plannen. Deze zouden volgens hun in strijd zijn met het bestemmingsplan en compleet uit de toon vallen bij het historische Gooise landschap. Afgelopen maandag kwamen zo’n 30 omwonenden voor het eerst bijeen om te vergaderen en een actiecomité te vormen. Ze voelen zich op achterstand gezet door de plannen van de ontwikkelaar. 

“Niet alleen zijn de ontwerpen en bouwplannen al voltooid, de ontwikkelaar heeft ook uitvoerige onderzoeken laten verrichten naar de bodem, stikstofuitstoot en de lokale flora en fauna. Van boringen tot cameravallen voor mogelijk zeldzame dieren: kosten noch inspanningen zijn geschuwd om de bouw van de torenflat te realiseren.” 

Zij denken dat de ontwikkelaars, die verder onbekend zijn bij de buurtbewoners, door middel van deze uitgebreide studies bezwaren voor willen zijn. De bewoners vragen zich af of er soms al informeel vooroverleg is geweest tussen de ontwikkelaar en de gemeente Gooise Meren.


Onze Ambassadeurs