Klaas W. uit Naarden ontkent seksueel misbruik

Geschreven door Redactie

De 64-jarige Klaas W. uit Naarden ontkent, dat hij als medewerker van basisschool Kors Breijer in Weesp acht kinderen seksueel zou hebben misbruikt. Dit zei hij tijdens de regiezitting bij de rechtbank Lelystad in aanwezigheid van een aantal ouders. 

De Naarder werd eind december vorig jaar aangehouden en zit sinds begin april onder strikte schorsingsvoorwaarden thuis. Zo is hem onder meer een locatie- en contactverbod met de school, de kinderen en de ouders opgelegd en mag hij niet meer werken met kinderen. 

De ex-leerkracht wordt verdacht van seksueel misbruik van acht minderjarige meisjes. Volgens de verklaringen van de kinderen, toen allen rond de acht en negen jaar, zou de man hen in de periode 2018-2019 hebben betast. Toen dit bericht eind vorig jaar de schoolleiding ter ore kwam, werd de man per direct door de school op non-actief gesteld. 

W. zegt dat de kinderen liegen. ,,Ik heb nooit, zoals andere collega's deden, kinderen op schoot gehad of aangeraakt”. Wel zegt hij kinderen te hebben getroost, maar alleen op een fatsoenlijke manier. 

De verdediging wil alle acht slachtoffertjes nog een keer horen. De rechtbank beslist op een later moment of zij dit verzoek zal inwilligen. 


Onze Ambassadeurs