Jonge Syrische kunstenares exposeert in Weesp

Geschreven door Redactie

De 14-jarige kunstenares Nour Kayali exposeert op zaterdag 8 augustus haar werk in Galerie De Ontdekking in Weesp. Ze kwam als 9-jarige met haar ouders in Weesp wonen. De reden dat het gezin naar ons land kwam was de verschrikkelijke oorlog in  geboorteland Syrië. 

Nour ging naar de Van Der Muelen-Vastwijk school en bleek een ijverige leerling. Inmiddels is ze 14 jaar en zit ze in de tweede klas van het VWO op het Vechtstede College. 

De jonge Syrische blijkt talent te hebben voor tekenen, schilderen en het maken van kleine beelden. Nour heeft hier geen opleiding voor gevolgd maar heeft het zichzelf aangeleerd. Nu wil ze haar werk graag aan iedereen laten zien. 

Dat gaat gebeuren op zaterdag 8 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur in de Galerie De Ontdekking, Achtergracht 105 in Weesp . Tijdens de expositie zullen 15 werken en diverse sculpturen van Nour Kayali te zien zijn. Entree is gratis en uiteraard worden richtlijnen van het RIVM nageleefd.


Onze Ambassadeurs