Container mest verzameld in Hertenkamp Baarn

Geschreven door Redactie

Bij de Hertenkamp in het Maarschalksbos in Baarn heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deze week ingegrepen. Zo lagen er in de stal en de schuilstal grote hopen mest. 

De gemeente Baarn heeft de afgelopen weken al maatregelen genomen om het welzijn van de dieren in de hertenkamp te verbeteren. Dat gebeurt in samenwerking met de Stichting tot Behoud van Hertenkamp Maarschalksbos. 

Aanleiding voor het ingrijpen is een recente inspectie uitgevoerd door de NVWA. Toen bleek al dat de stallen moeten worden opgeruimd en er moet een plan van aanpak komen voor ongediertebestrijding en het schoonhouden van de volières. 

Verder moet er ’balans in de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke vogels’ worden gebracht en wordt de identificatie en registratie van dieren op orde gebracht. Waar nodig wordt de hulp van een dierenarts ingeroepen. De gemeente Baarn en de stichting vinden het belangrijk dat het Baarnse Hertenkamp blijft bestaan, met behoud van het welzijn van de aanwezige dieren. 


Onze Ambassadeurs