Man met 5.000 euro aan openstaande boetes betrapt door aso rijgedrag

Geschreven door Redactie

Een 39-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn is door de politie van Flevoland aan de kant gezet wegens gevaarlijk rijgedrag. Hij bleek nog voor ruim 5.000 euro aan openstaande boetes te hebben.  De politie kreeg meerdere meldingen binnen van een automobilist die heel asociaal reed op de A6 tussen Almere en Lelystad. Hij zou bumperkleven, rechts inhalen en andere voertuigen afsnijden. 

De man werd aan de kant gezet door een agent van het politieteam Almere Stad-Haven, bij een tankstation aan de A1 bij Muiderberg. Bij controle bleek dat hij niet onder invloed was. Toen de agent vroeg waarom de man zo reed, zei hij dat hij zich "heel erg had opgewonden in het verkeer". 

Daar de politie zelf geen getuige was van het asociale rijgedrag, kon ze daarvoor geen boetes uitschrijven. De man bleek echter nog flink wat boetes open te hebben staan. Bij een aantal boetes was de maatregel buitengebruikstelling voertuig afgegeven. Dat is een maatregel die de politie in kan zetten om te zorgen dat boetes betaald worden. 

Omdat de man aangaf dat hij de openstaande boetes niet kon betalen, is zijn auto in beslag genomen. Zodra hij de boetes heeft betaald en de sleep- en stallingskosten voor zijn auto heeft afgerekend, krijgt hij de wagen weer terug.


Onze Ambassadeurs