De ‘1,5 meter Senioren Barbecue’ groot succes

Geschreven door Redactie

Op veilige afstand uit elkaar en met swingende muziek was het dinsdagavond een gezellige boel voor wijkcentrum Uit-Wijk. Op het grote plein organiseerde Versa Welzijn ‘De 1,5 meter Senioren Barbecue’ voor 80 gasten.  

“Ik had nooit gedacht dat er zoveel animo voor zou zijn in deze corona tijd”, vertelt Esther Lindhout van Versa Welzijn tegenover BussumsNieuws. Maar binnen mum van tijd zat de organisatie al aan het maximum van het aantal gasten voor de barbecue. En met het droge, zonnige weer was de coronaproof barbecue een groot succes. “Mensen waren er ook écht aan toe om er even uit te zijn en spraken hun dank dan ook veel en vaak aan ons uit.”

Het hele plein voor het wijkcentrum werd gebruikt om de barbecue in alle ruimte op te zetten. “Die ruimte hadden we ook echt nodig om iedereen op 1,5 meter te kunnen laten zitten.” Mede door een sfeervolle muziekband die de sfeer maakte op het plein en de betrokken vrijwilligers die zich uitleefden in de bediening, was het een gezellige barbecue.

De vrijwilligersorganisatie organiseert normaal gesproken de hele zomer door verschillende uitjes en activiteiten tijdens de seniorenweken. Door het virus moesten ze echter creatief omspringen met de mogelijkheden. “Door corona kon dat niet doorgaan, maar we wilden toch iets doen. Dat is bij de barbecue gelukkig goed gegaan.”

Versa Welzijn heeft inmiddels ook een elektrische duofiets ter beschikking voor haar deelnemers, om er samen met een vrijwilliger op uit te kunnen gaan. Veel gasten hebben zich aangemeld en de vrijwilligersorganisatie is dringend op zoek naar fietsmaatjes. Dit mag ook op tijdelijke basis of eenmalig zijn, laat Versa Welzijn weten.


Onze Ambassadeurs