Cees van Vliet bij opening Laurentiuskerk benoemd tot ereburger van Weesp

Geschreven door Redactie

Op 3 juli heeft ondernemer Cees Van Vliet de erepenning gekregen van de stad Weesp. Dit is de hoogste onderscheiding die de gemeente voor een burger kent. Deze werd door burgemeester Bas Jan van Bochove uitgereikt tijdens de officiële heropening van de gerestaureerde Laurentiuskerk.

Van Vliet ontving de erepenning voor zijn verdiensten voor de Weesper samenleving. Het meest in het oog vallen de uitgebreide restauratiewerkzaamheden van veel historische panden, met als kers op de taart de verbouwing van de Laurentiuskerk. 

Voor de manier waarop Van Vliet met het Weesper erfgoed omgaat, heeft hij in het verleden al veel waardering gekregen van bijvoorbeeld de Historische Kring Weesp, het Cuypersgenootschap, de Bond Heemschut en de Vereniging tot Behoud van Karakteristiek Weesp. Verder kan een groot aantal plaatselijke organisaties en verenigingen op zijn (financiële) ondersteuning rekenen. Zo verleent hij zijn medewerking aan de 4 en 5 mei herdenkingsactiviteiten, het Sluis- en Bruggenfeest, de Vechtloop, FC Weesp, Weesp Proeft, de Nacht van Weesp, de WeesperNieuws Triatlon en Weesp Gastvrij.


Onze Ambassadeurs