Webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door’?

Geschreven door Redactie

Voor ouders uit de Gooi en Vechtstreek organiseert Jeugd en Gezin op donderdag 9 april de webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’.

Na aanmelding is de workshop gratis te volgen tussen 20.30 en 21.30 uur.

Het is een pittige tijd. Er komt veel op ouders af. Als gezin heb je intensief met elkaar te maken. Ouders moeten hun eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen. Ze hebt hun eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de anderen in het gezin.    


Veel vragen

Dat levert veel vragen op. Hoe begeleid ik mijn kind(eren) zo goed mogelijk in deze coronatijd? Wat bespreek ik wel en niet? Hoe help ik bij vragen, angsten en andere emoties? Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door? Hoe zorgen we voor een goede dagindeling? En hoe zorgen we als ouders dat we overeind blijven en onze spanningen niet op de kinderen richten? 

Tischa Neve

In de webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Ouders kunnen via de chat hun vragen inbrengen waar Tischa dan op ingaat. Er wordt samen gekeken naar de enorme uitdagingen waar ouders voor staan maar ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor het gezin. De leeftijd is heel breed: van jong tot pubers.

Vooraf aanmelden

Om deel te nemen aan het webinar, moeten ouders zich van te voren aanmelden via de website van Jeugd en Gezin (www.jggv.nl). Deelname is gratis. Na registratie ontvangen ouders per e-mail een inlogcode voor de live webinar. Nadat de webinar is geweest, kunnen zij deze nog een maand lang terugkijken. Ouders die op 9 april verhinderd zijn, kunnen zich ook inschrijven. Zij kunnen de webinar na afloop terugkijken.  

Onze Ambassadeurs