Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK

Geschreven door Redactie

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis geschreven door het behalen van de eerste podiumplaats ooit. In de finale wist Nederland niet opnieuw voor een stunt te zorgen en moesten zij met 0-3 hun meerdere erkennen in de meervoudig Europees kampioen Denemarken. 

Mark Caljouw (WRL-32) verloor in twee games met 6/21, 16/21 van Viktor Axelsen (WRL-3). De Deen schoot de eerste game uit de startblokken en had al snel een voorsprong die hij verder kon uitbouwen en de gamewinst opleverde. In de tweede game kwam Nederlands kampioen Caljouw beter in zijn spel en wist knap van een 5/8 achterstand terug te komen tot 8/8. De nummer drie van de wereld pakte vervolgens een paar punten op een rij en wat de Nederlander daarna ook probeerde hij kon het gat niet meer dichten. De game ging naar Axelsen en Denemarken kwam op een 1-0 voorsprong. 

Het koppel Jelle Maas/ Robin Tabeling (WRL-36) wist daarna niet te winnen van Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen (WRL-14). Het Deense koppel was met 13/21, 11/21 te sterk en bracht de Denen op een 2-0 voorsprong. In beide games konden de Nederlandse mannen tot de rust goed bijblijven, maar daarna wisten Astrup en Rasmussen beide keren het verschil te maken en uiteindelijk de partij van Maas en Tabeling te winnen. 

In het tweede mannenenkel versloeg Anders Antonsen (WRL-6) in twee games Joran Kweekel (WRL-142). De Nederlander knokte voor wat hij waard was, maar moest met 11/21, 14/21 toch de winst aan de Deen laten. De Denen kwamen zo op een 3-0 voorsprong en pakten hun achtste Europese titel. 

Wessel van der Aar en het koppel Ruben Jille/ Ties van der Lecq hoefde niet meer in actie te komen. 


Onze Ambassadeurs