Toch wel een homoseksuele Jezus in Brazilië

Geschreven door Redactie

The First Temptation of Christ mag toch in het aanbod van Netflix in Brazilië blijven staan.

De Braziliaanse rechter had donderdag besloten dat de film The First Temptation of Christ verwijderd moest worden van Netflix. Volgens BCC is die uitspraak nu teruggedraaid. 

Volgens het hooggerechtshof is vrijheid van meninguiting fundamenteel in een democratie. Zij zeggen dan ook dat mensen er niet van uit mogen gaan dat satire de waarden van het christelijk geloof kan verzwakken. Zeker niet doordat het geloof al tweeduizend jaar bestaat en de meerderheid van het Braziliaanse volk zich hieraan vasthoudt. 

Eerder werd gezegd dat de film zou beledigend zijn voor christenen. Daarnaast zou de film schade kunnen brengen aan de Braziliaanse maatschappij.    

De film The First Temptation of Christ gaat over jezus die op zijn dertigste verjaardag bij zijn ouders uit de kast komt als homo. Na dat de film op Netfix is gekomen kreeg comedygroep Porta dos Fundos, de maker van de film, veel kritiek. Het kritiek kwam dan ook vooral van christenen. Op kerstavond werd het kantoor van de comedygroep in Rio de Janeiro bekogeld met een molotovcocktail. Daarnaast hebben ook nog eens bijna twee miljoen Brazilianen een petitie getekend.  

Toch is de comedygroep het niet eens met de uitspraak. De film valt volgens hun onder de vrijheid van meningsuiting. De rechter zei eerder dat die vrijheid niet absoluut is. Die uitspaar is nu dus teruggedraaid. 

Onze Ambassadeurs