Red tijgers van horrortransport naar Rusland

Geschreven door Redactie

Op 22 oktober 2019 werden tien tijgers uit een Italiaans circus op een horrortransport naar Rusland gezet. De dieren werden onder verschrikkelijke omstandigheden vervoerd. Ze konden zich amper bewegen in de veel te kleine kisten en kooien..


Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland kwam er na ruim een week een einde aan de ellendige reis: de dieren mochten niet verder reizen vanwege onjuiste vergunningen. Voor één van de tijgers kwam de hulp echter te laat: dit arme dier was inmiddels al overleden. De andere negen tijgers zijn tijdelijk ondergebracht bij AAP-partner Poznan Zoo in Polen, maar daar kunnen ze niet allemaal blijven. Vier tijgers krijgen een plekje in Poolse dierentuinen, vijf tijgers proberen we naar AAP Primadomus te vervoeren.  

Stichting AAP red


Stichting AAP is direct daarna een reddingsoperatie gestart.  Vier tijgers krijgen een plek in Poolse dierentuinen, vijf tijgers proberen we naar AAP Primadomus te vervoeren. Er is nu 5.000 euro opgehaald voor de eerste medische checks. 

De dierenarts Hester van Stichting AAP is maandag 4 november 2019 naar Polen vertrokken om de medische checks uit te voeren.
Ondertussen is Stichting AAP hard aan het werk om de dieren gereed te maken voor transport naar AAP Primadomus in Spanje. 

Om de tijgers naar AAP Primadomus in Spanje te vervoeren, is 20.000 euro nodig. Help jij de tijgers? Stuur je donatie in! Klik hier om doorverwezen te worden naar de pagina van Stichting AAP. 


Onze Ambassadeurs