Zelfbeschadigingsbeelden niet meer toegestaan op Instagram

Geschreven door Redactie

Het plaatsen van fictieve afbeeldingen van zelfbeschadiging op Instagram, zoals tekeningen en stills uit films, is voortaan verboden. Dat maakte het sociale media platform zondag bekend.

Ook andere beelden van “bijbehorende materialen en methoden” worden verwijderd. Gebruikers zullen niet meer verschijnen in zoekopdrachten en het Explore-scherm als zij dit soort beelden plaatsen.

Adam Mosseri, Instagram-topman, noemt het “moeilijk” om een balans te vinden tussen kwetsbare mensen en het slachtoffers toe te staan van ervaringen uit te wisselen.

Mosseri schrijft: “Waarom laten we zelfmoord of zelfbeschadiging gerelateerde beelden toe op Instagram? Omdat experts zeggen dat het kunnen delen van moeilijke momenten mensen steun kunnen bieden. Maar sommige beelden kunnen jonge mensen ook negatief beïnvloeden".

Instagram maakt buiten de EU gebruik van “technologie om mensen in nood te vinden”. Het bedrijf is binnen de EU nog op zoek naar een manier om dit conform de privacywet te doen, aldus Mosseri.


Onze Ambassadeurs