Jumbo roept 135 voorverpakte vleeswaren terug

Geschreven door Redactie

Supermarktketen Jumbo roept voorverpakte vleeswaren terug.  

Met een grote terugroepactie worden tientallen soorten voorverpakte vleeswaren uit de schappen van alle winkels teruggeroepen. Mogelijk is een van de drie productielocatie van leverancier Offerman in Aalsmeer besmet met de listeriabacterie. 

Voorverpakte vleeswaren zoals kipfilet, achterham en bacon worden terug geroepen. Jumbo roept 135 verschillende vleeswaren terug. Ook supermarktketen Aldi roept vier producten terug. 

De supermarkten vragen consumenten de vleeswaren terug te brengen naar de supermarkt. Zij krijgen hun geld terug. De vleeswaren die momenteel nog in de schappen liggen, zijn veilig om te consumeren. Dit heeft Jumbo laten weten in een verklaring.  

Ook Bidfood, Sligro en Versunie zijn afnemers van Offerman. Zij zullen de klanten inlichten welke artikelen worden terug geroepen.  

Het snijden en verpakken van de vleeswaren in de fabriek in Aalsmeer tijdelijk stopgezet. De andere fabrieken van de leverancier nemen dat werk voorlopig over. 

De listeriabacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. 

Onze Ambassadeurs