Landelijke staking op woensdag 6 november door onderwijsbonden

Geschreven door Redactie

De onderwijsbond wil met de staking aandacht vragen voor het aanhoudende lerarentekort, de lage salarissen en de hoge werkdruk. Of je nou leraar bent, ondersteuner of schoolleider in het basis-, voorgezet- of speciaal onderwijs, staak mee!

Volgens de voorzitter van het AOb komen leerlingen te kort als ze niet genoeg aandacht krijgen die ze verdienen. Er zijn meer collega’s nodig en dat kan alleen bereikt worden door het werk weer aantrekkelijk te maken.

Vakbonden en werkgevers hadden voor de zomer van 2019 al een noodpakket geëist van ruim 420 miljoen euro. Dit noodpakket, tevens eerste stap naar een brede investering, zou bestemd zijn voor het primair- en voorgezet onderwijs. Het kabinet gaf toen al aan niet te willen investeren in het onderwijs.  

Aanleiding oproep 

Het AOb doet deze oproep nadat een school in Amsterdam eerder besloot de deuren te sluiten. Wegens lerarentekort en het hebben van te weinig leerlingen was het oordeel vanuit de Onderwijsinspectie onvoldoende. De bond verwacht dat binnenkort nog meer scholen de deuren moeten sluiten door het aanhoudende lerarentekort.


Onze Ambassadeurs