Muiden wilt trend te veel en te vroeg drinken keren

Geschreven door Redactie

Jongeren drinken vaak voor ze de leeftijd van 18 bereiken.

Nog steeds komt het vaak voor dat jongeren te vaak en te veel alcohol drinken op te jonge leeftijd. De nieuwe campagne Hier fix je NIX moet er voor zorgen dat dit vermindert. 

Ook zijn er bij sportverenigingen in de regio t-shirts uitgedeeld en komen er posters te hangen. Dit zou er voor moeten zorgen dat jongeren onder de 18 nergens meer aan alcohol kunnen komen.  Sportclubs, winkels, horeca, scholen en gemeenten doen allemaal mee. 

De campagne komt bovenop controleacties bij horeca en winkels, voorlichtingsavonden voor ouders en trainingen voor onder meer leerkrachten. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat hoe eerder jongeren starten met alcohol hoe groter de kans is dat zij op latere leeftijd meer gaan drinken. Onze Ambassadeurs