Hudson's Bay sluit na 2 jaar in december de deuren in Nederland

Geschreven door Redactie

De opvolger van V&D heeft besloten om in december de deuren te sluiten. Voor velen zal dit waarschijnlijk niet als een verrassing komen omdat de klandizie uitbleef.

Helaas heeft dit wel grote gevolgen voor de c.a. 1400 medewerkers die bij het warenhuis werken.

De vakbond (CNV) en Hudson's Bay gaan binnenkort om de tafel om samen te bekijken wat er moet gebeuren met de medewerkers die op straat komen te staan. Er is gelukkig wel ruimte voor een sociaal plan waar een compensatie voor de "pijn" wordt toegekend aan de medewerkers, laat de directie van Hudson's Bay weten.

De kosten om de warenhuizen open te houden zijn dermate hoog, wat onhoudbaar blijkt te wezen op basis van de bezoekersaantallen. De winkels zitten veelal in oude V&D panden, wat betekent dat er weer een groot gat ontstaat in die steden. Het gaat om 15 winkels door het hele land, waar in totaal 1424 medewerkers actief zijn.


Onze Ambassadeurs